Zelf lingerie maken

branche-erkende opleiding “Momenten voor mij”

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die graag lingerie willen leren maken. Voor dames die zichzelf eens iets heel erg moois en bijzonders willen schenken. Niet voor niets luisterend naar de naam “Momenten voor mij”.Een bijzondere en MODINT-erkende opleiding. die je kunt volgen bij de modevakschool, of thuis, als schriftelijke opleiding. Binnenkort kun jij zelf lingerie maken! De opleiding beslaat meerdere facetten en varianten. Aan bod komen onder andere het tekenen en naaien van verschillende beha’s en slips, body’s, tankini’s en speciale beha’s zoals de prothese beha en de 1-borst beha. Je leert tekenen op elke gewenste maat en in ieder gewenst model. Ook leer je het tekenen van diverse herenslips.

De opleiding

De HCH cursus Zelf lingerie maken;“Momenten voor mij” bestaat uit 1 deel en kun je schriftelijk  dan wel aan een HCH modevakschool  volgen.Je ontvangt het teken- en overtrekpapier, het lesboek, en de showtassen om je tekeningen netjes in op te bergen. Ook ontvang je een potlood, gum, metermaatje en een 4-kleuren balpen, en een accessoirepakket met daarin al het materiaal voor het vervaardigen van 1 beha en 2 slips. Als je kiest voor de schriftelijke variant, bestel je deze online in de HCH Shop en kies je daarbij zelf de gewenste maat en kleur. Je hoeft alleen voor de stof te zorgen die past bij de opgegeven kleur van het accessoir pakket. Zo kun je direct aan de slag met zelf lingerie maken.

Bij de modevakschool

Zelf lingerie maken; “Momenten voor mij” volg je ofwel schriftelijk, of bij een HCH modevakschool naar keuze. De HCH opleidingen en cursussen worden gegeven op meerdere locaties in Nederland. De opleiding bestaat uit 1 deel. Je betaalt maandelijks lesgeld aan de modevakschool. Om je in te schrijven neem je contact op met een van de HCH modevakscholen.

Schriftelijk

De schriftelijke cursus lingerie maken is bedoeld voor mensen die graag lingerie willen leren maken, maar geen modevakschool willen of kunnen bezoeken. Het lesboek wordt in dit geval aan je opgestuurd en je kunt thuis in je eigen tempo aan de slag. Je kunt gratis gebruik maken van de telefonische hulplijn, of je vragen per e-mail aan een vakbekwame docent voorleggen. Ook kun je werkstukjes of tekeningen opsturen voor feedback en correcties. De schriftelijke opleiding kun je direct online in de HCH shop bestellen. Na het volgen van de cursus en het uitvoeren van de opdrachten kun je ervoor kiezen examen te doen om het diploma te behalen. Twijfel je tussen de 2 mogelijkheden? Kijk dan even hier.

De opleiding

Bij een modevakschool de opleiding Zelf lingerie maken volgen kost €138,45 incl. materiaal of € €97,20 excl. materialen plus het lesgeld van de modevakschool. De schriftelijke variant kost €193,50. (incl. inschrijfpakket) Volg je de cursus schriftelijk? -dan bespaar je op het lesgeld en doe je alles op je eigen manier en in je eigen tempo.

Lesuren

Totale studie uren zijn naar schatting 160 uur, dit hangt van je eigen tempo af.
Bij een modevakschool op les, dan bestaat het uit 1,5/2 uur les op locatie en 6/5,5 uur zelf studie uren per week.
Bij de thuisstudie staat er 7,5uur per week voor.

Lesgeld

Lesgeld (als je de opleiding bij een modevakschool volgt) betaal je maandelijks aan de modevakschool. Het lesgeld kan per modevakschool verschillen.

Tijdsduur huiswerk begeleiding

Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

Inschrijving

Bij inschrijving van de cursus betaal je eenmalig een bedrag van € 41,25 Hiervoor ontvang je een zeer compleet inschrijfpakket: een metermaatje, lijm, potlood, 4 kleuren pen, gum, geodriehoek, burmeistermal en een inleiding.

Bij de modevakschool kan je ook kiezen voor inschrijven zonder inschrijfpakket erbij te nemen, dan komt er €13,75 bij.

Examen

Aan het eind van de gehele opleiding kun je examen doen. Dit nadat je het lesboek volbracht hebt en tevens alle huiswerkopdrachten nagekeken zijn. Hierna ontvang je een diploma voor lingerie. Het examengeld bedraagt €105,00.
Het examen is niet verplicht. Kies je ervoor geen examen te doen, dan kan je een verklaring van deelname aanvragen via de webshop na het voltooien van het lesboek. De kosten voor de verklaring bedraagt €27.50

HCH Modevakopleidingen biedt je een flink scala aan cursussen en erkende opleidingen. Te volgen zowel op locatie, bij een van de 20 aangesloten modevakscholen, als thuis. Als je nog niet zo goed weet welke opleiding of cursus je (als eerste) zou willen volgen, dan helpen we je graag in het kiezen, en om de smaak te pakken te krijgen.O m je een eerste indruk te geven van de inhoud van deze cursus, en of het iets voor jou is, download dan hier de cursus (of cursussen) waar jij een voorproefje van wenst.