Hoedenmodiste

De schriftelijke opleiding tot Hoedenmodiste bestaat uit twee delen, en is ontwikkeld voor mensen die graag willen leren zelf hoeden te maken, maar geen modevakschool willen of kunnen bezoeken. Een bijzondere, MODINT-erkende opleiding, waarin je onder andere leert: het tekenen en het naaien van diverse hoeden, petten en baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstrohoeden en de pill-box.

Tijdsduur huiswerk begeleiding
Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

110,-159,- incl. BTW

110,- incl. BTW
159,- incl. BTW
hoed
Hoedenmodiste

110,-159,- incl. BTW

  • Gratis proefles!
  • Thuis studeren
  • Modevakscholen in heel NL  

Hoedenmodiste

Beschrijving

In de twee delen van deze thuisstudie komt bijzonder veel aan bod. Lessen worden middels de lesboeken naar je toegestuurd en je werkt thuis, in je eigen tempo.

In deel 1 leer je alle mogelijke naaibare hoeden maken: petten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, de pill-box, bandstro hoeden, en baretten. Ook leer je het maken van grondvormen om met allerlei materialen te bekleden. Ook wordt aandacht besteed aan versieringen zoals corsages, veren en bloemen.

In deel 2 leer je werken op het hoedenblok, waarmee je de opgestoomde en getrokken hoeden maakt. Je leert het verwerken van cloches van vilt, stro en papieren cappelines. Op het blok worden ook hoeden verwerkt van materialen die per strekkende meter worden verkocht, zoals bijv. cinamy, abacca en buntal en crin. Ook wordt er gewerkt met haarstukjes op een diadeem of kammetje.

Extra informatie
Opleiding

De schriftelijke opleiding tot hoedenmodiste bestaat uit twee delen. Je ontvangt o.a. twee lesboeken, het teken- en overtrekpapier, en ruimte om je tekeningen netjes in op te bergen.

Lijfgoed.nl

Cursus en opleidingen

Lijfgoed geeft cursus lingerie en badmode voor beginners en gevorderden. Tevens start er 2x per jaar een lingerie opleiding en heeft een uitgebreide webwinkel met lingeriestoffen en fournituren, speciaal voor het zelf maken van lingerie en badkleding.

Lijfgoed webshop

Webshop voor lingeriestoffen, lingeriematerialen en fournituren. Bestel snel en eenvoudig de juiste materialen om je eigen lingerie te maken. Vind je materialen, accessoires en hulpmiddelen voor het vervaardigen van mooie lingerie, stijlvolle ondermode en persoonlijke badmode.

Naar de webshop

Gratis proefles!
Thuis studeren
Modevakscholen in heel Nederland