Patroontekenen

De cursus patroontekenen is speciaal gemaakt voor mensen die al kunnen naaien maar ook het patroontekenen willen leren. Maar niet een modevakschool willen of kunnen bezoeken. In de 5 cursusdelen leer je uitgebreid ontwerpen, uittekenen, en veranderen van je ontwerpen. Van rokken, broeken, overhemden, tunieken, mouwen en kragen, tot avond- en vrijetijdskleding. En ook bijvoorbeeld het modelleren en tailleren van de patronen.

146,-187,50 incl. BTW

146,- incl. BTW
146,- incl. BTW
146,- incl. BTW
146,- incl. BTW
187,50 incl. BTW
  • Gratis proefles!
  • Thuis studeren
  • Modevakscholen in heel NL  

Patroontekenen

Beschrijving

De cursus patroontekenen is gemaakt voor mensen die al kunnen naaien maar daarnaast ook graag het patroontekenen onder de knie willen krijgen. En deze schriftelijke variant is er speciaal voor degenen die niet een modevakschool willen of kunnen bezoeken. In de 5 elkaar opvolgende cursusdelen leren we je uitgebreid en gedegen: het ontwerpen, het uittekenen, en het veranderen van je ontwerpen. Van rokken, broeken, overhemden, tunieken, mouwen en kragen, tot bijvoorbeeld avond- en vrijetijdskleding. En voor de puntjes op de i: ook het modelleren en tailleren van de patronen.

In de schriftelijke cursus patroontekenen komen alle theorieën die in de officiële Costumièreopleiding worden behandeld aan bod (zonder de couturetechnieken; dat onderdeel is ook als schriftelijke cursus te volgen). Ook diegenen die de cursus Couturetechnieken al hebben gevolgd en toch interesse hebben gekregen om te leren patroontekenen kunnen hierna het diploma tot Costumière behalen.

Lessen worden via de lesboeken naar je toegestuurd. Aan de cursus werk je thuis. In je eigen tempo. Je kunt de opdrachten insturen samen met een voldoende gefrankeerde retourenvelop en ontvangt het eventueel gecorrigeerde werk weer terug. Daarnaast kun je gebruik maken van een telefonische hulplijn, of je vragen per e-mail aan een vakbekwame docent voorleggen.

Tijdsduur huiswerk begeleiding
Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

Lijfgoed.nl

Cursus en opleidingen

Lijfgoed geeft cursus lingerie en badmode voor beginners en gevorderden. Tevens start er 2x per jaar een lingerie opleiding en heeft een uitgebreide webwinkel met lingeriestoffen en fournituren, speciaal voor het zelf maken van lingerie en badkleding.

Lijfgoed webshop

Webshop voor lingeriestoffen, lingeriematerialen en fournituren. Bestel snel en eenvoudig de juiste materialen om je eigen lingerie te maken. Vind je materialen, accessoires en hulpmiddelen voor het vervaardigen van mooie lingerie, stijlvolle ondermode en persoonlijke badmode.

Naar de webshop

Gratis proefles!
Thuis studeren
Modevakscholen in heel Nederland