Hoedenmodiste | Deel 1

De schriftelijke opleiding tot Hoedenmodiste 1 bestaat uit twee delen, en is ontwikkeld voor mensen die graag hoeden willen leren maken, maar geen modevakschool willen of kunnen bezoeken. Een bijzondere en MODINT-erkende opleiding, waarin je onder andere leert: het tekenen en het naaien van diverse hoeden, petten en baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstrohoeden en de pill-box.

187,50 incl. BTW

  • Gratis proefles!
  • Thuis studeren
  • Modevakscholen in heel NL  

Hoedenmodiste | Deel 1

Beschrijving

In deel 1 van de schriftelijke opleiding tot hoedenmodiste leer je alle naaibare hoeden maken, zoal petten, baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstro hoeden en de pill-box. Ook leer je het maken van grondvormen van laitondraad, etamine enz. die bekleed kunnen worden met allerlei materialen. Er wordt ook aandacht besteed aan versieringen zoals corsages, veren en bloemen.

In dit eerste deel hoeven nog niet direct de houten hoeden-blokken en randen te worden aangeschaft, maar kun je volstaan met het standaard hoedenblok van ongeveer €75,00. Soms is het ook prettig om een piepschuim “pruiken-hoofd” te gebruiken.

Je ontvangt tevens een pakket dat bestaat uit de stof  en de fournituren om de opdrachten op 1:2 schaal te naaien.

Tijdsduur huiswerk begeleiding
Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

Extra informatie
Extra kosten

In dit eerste deel hoeft nog niet direct de houten hoeden-blokken en randen te worden aangeschaft, maar kun je volstaan met het standaard hoedenblok van ongeveer €75,00. Soms is het ook prettig om een piepschuim “pruiken-hoofd” te gebruiken.

Examen

Na afloop van de gehele cursus kun je examen doen. Je dient daartoe wel alle opdrachten uitgevoerd en ingestuurd te hebben. Het examengeld bedraagt vervolgens €85,00. Je ontvangt hierna een certificaat. Het examen is niet verplicht. Indien je geen examen wilt doen kun je tegen betaling een verklaring aanvragen dat je de cursus gevolgd hebt.

Lijfgoed.nl

Cursus en opleidingen

Lijfgoed geeft cursus lingerie en badmode voor beginners en gevorderden. Tevens start er 2x per jaar een lingerie opleiding en heeft een uitgebreide webwinkel met lingeriestoffen en fournituren, speciaal voor het zelf maken van lingerie en badkleding.

Lijfgoed webshop

Webshop voor lingeriestoffen, lingeriematerialen en fournituren. Bestel snel en eenvoudig de juiste materialen om je eigen lingerie te maken. Vind je materialen, accessoires en hulpmiddelen voor het vervaardigen van mooie lingerie, stijlvolle ondermode en persoonlijke badmode.

Naar de webshop

Gratis proefles!
Thuis studeren
Modevakscholen in heel Nederland
hoed
Hoedenmodiste | Deel 1