Hoedenmodiste | Deel 2

De schriftelijke opleiding tot Hoedenmodiste 2 bestaat uit twee delen, en is ontwikkeld voor mensen die graag hoeden willen leren maken, maar geen modevakschool willen of kunnen bezoeken. Een bijzondere en MODINT-erkende opleiding, waarin je onder andere leert: het tekenen en het naaien van diverse hoeden, petten en baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstrohoeden en de pill-box.

133,50 incl. BTW

  • Gratis proefles!
  • Thuis studeren
  • Modevakscholen in heel NL  

Hoedenmodiste | Deel 2

Beschrijving

In deel 2 van de schriftelijke opleiding tot hoedenmodiste leer je werken op het hoedenblok, waarmee je de opgestoomde en getrokken hoeden maakt. Je leert het verwerken van cloches van vilt, stro en papieren cappelines. Op het blok worden ook hoeden verwerkt van materialen die per strekkende meter worden verkocht, zoals bijv. cinamy, abacca en buntal en crin. Ook wordt er gewerkt met haarstukjes op een diadeem of kammetje.

Voor dit cursusdeel dient een cursist zelf een hoedenblok en/of een rand aan te schaffen. Deze worden echter ook verhuurd; ze zijn nogal prijzig in aanschaf. In het cursusboek tref je hierover de nodige informatie.

 

Tijdsduur huiswerk begeleiding
Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

Extra informatie
Extra kosten

Voor dit cursusdeel dient een cursist zelf een hoedenblok en/of een rand aan te schaffen. Deze worden echter ook verhuurd, want ze zijn nogal prijzig in aanschaf. In het cursusboek tref je hierover de nodige informatie.

Examen

Na afloop van de gehele cursus kun je examen doen. Je dient daartoe wel alle opdrachten uitgevoerd en ingestuurd te hebben. Het examengeld bedraagt vervolgens €85,00. Je ontvangt hierna een certificaat. Het examen is niet verplicht. Indien je geen examen wilt doen kun je tegen betaling een verklaring aanvragen dat je de cursus gevolgd hebt.

Lijfgoed.nl

Cursus en opleidingen

Lijfgoed geeft cursus lingerie en badmode voor beginners en gevorderden. Tevens start er 2x per jaar een lingerie opleiding en heeft een uitgebreide webwinkel met lingeriestoffen en fournituren, speciaal voor het zelf maken van lingerie en badkleding.

Lijfgoed webshop

Webshop voor lingeriestoffen, lingeriematerialen en fournituren. Bestel snel en eenvoudig de juiste materialen om je eigen lingerie te maken. Vind je materialen, accessoires en hulpmiddelen voor het vervaardigen van mooie lingerie, stijlvolle ondermode en persoonlijke badmode.

Naar de webshop

Gratis proefles!
Thuis studeren
Modevakscholen in heel Nederland
hoed
Hoedenmodiste | Deel 2