Coupeuse / Coupeur | Deel 3

De MODINT-erkende opleiding tot coupeuse / coupeur 3 is een vervolgopleiding op de HCH Costumièreopleiding. Deze schriftelijke opleiding bestaat uit drie delen. Gedurende deze opleiding wordt nog dieper ingegaan op de reeds in de costumièreopleiding behandelde stof. Zo leer je het ontwerpen, tekenen en vervaardigen van mantels, colberts, avondkleding, bruidskleding, en nieuwe naaitechnieken, waardoor de kleding nog mooier wordt.

166,50 incl. BTW

  • Gratis proefles!
  • Thuis studeren
  • Modevakscholen in heel NL  

Coupeuse / Coupeur | Deel 3

Beschrijving

Naast het ontwerpen, tekenen en vervaardigen van mantels, colberts, avondkleding en bruidskleding, maak je kennis met het maken van kleding voor bijvoorbeeld mensen met een afwijkend figuur of een handicap. Tevens leer je op een gemakkelijke manier bepaalde patronen te vergroten. En je maakt onder andere een colbert op ½ schaal, compleet met het gehele binnenwerk.

Een klein theoretisch gedeelte van deze cursus is kostuumgeschiedenis. Het is erg leuk om te weten welke ontwikkelingen de kleding zoals we die vandaag de dag maken en dragen, door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Hoe is kleding ontstaan? Zoals je weet herhaalt de geschiedenis zich en zeker voor de ontwerpers onder ons is het toch belangrijk om te weten hoe men zich vroeger kleedde.

Lessen worden via de lesboeken naar je toegestuurd en je werkt thuis, in je eigen tempo. Je kunt de opdrachten insturen samen met een voldoende gefrankeerde retourenvelop en ontvangt het eventueel gecorrigeerde werk weer terug. Daarnaast kun je gebruik maken van een telefonische hulplijn, of je vragen per e-mail aan een vakbekwame docent voorleggen.

Tijdsduur huiswerk begeleiding
Vanaf aanschaf module heb je het recht op 1 jaar huiswerk begeleiding. Mocht je na 1 jaar nog niet klaar zijn en je wilt dat we blijven nakijken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen waar je staat en welke lessen er nog gedaan moeten worden. Naar aanleiding daarvan bespreken welke kosten er nog worden berekent voor het nakijken van je huiswerk.

Extra informatie
De opleiding

De opleiding tot coupeuse / coupeur bestaat uit drie delen. Je ontvangt het lesboek, het teken- en overtrekpapier, de showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen, de stof en fournituren om alle werkstukken te maken.

Extra service

Als extra service kun je gratis gebruik maken van een telefonische/e-mail hulplijn. Ook kun je het huiswerk insturen ter correctie.

Lijfgoed.nl

Cursus en opleidingen

Lijfgoed geeft cursus lingerie en badmode voor beginners en gevorderden. Tevens start er 2x per jaar een lingerie opleiding en heeft een uitgebreide webwinkel met lingeriestoffen en fournituren, speciaal voor het zelf maken van lingerie en badkleding.

Lijfgoed webshop

Webshop voor lingeriestoffen, lingeriematerialen en fournituren. Bestel snel en eenvoudig de juiste materialen om je eigen lingerie te maken. Vind je materialen, accessoires en hulpmiddelen voor het vervaardigen van mooie lingerie, stijlvolle ondermode en persoonlijke badmode.

Naar de webshop

Gratis proefles!
Thuis studeren
Modevakscholen in heel Nederland
trouwjurk
Coupeuse / Coupeur | Deel 3